500+ Computer Questions for RI, ARI, AMIN, Constable, Forest Guard & Other Odisha Govt Exams 2021-Jobs in Odisha

 All Odisha Recruitment 2021;–  All Odisha freshers Recruitment 2021, Odisha Jobs, Jobs in Odisha. 10th pass Jobs. All India 2021 Jobs. How to get Odisha Government jobs, Jobs in Odisha. If you are Interested in Odisha Jobs apply it as soon as possible. This page we provide application process, Important Dates, Age Limit, Selection Process, Admit Card, Results, Pay Scale etc. We also provide All free job alerts, Part Time Jobs, Jobs near You, Jobs in OdishaJobs in Bhubaneswar, 10th pass jobs, 12th pass jobs, Odisha Government jobs, Central Government jobs, Private Jobs    & all employment Jobs. If you are facing any difficulties for applying please comment in the comment Section.

  

All Important Computer Questions for Odisha  RI, ARI, AMIN, VLW, Constable and Other Exams

Odisha all Jobs recruitment 2021. Apply online for various Odisha Jobs in Odisha, There are various job vacancies in RI, ARI,AMIN, VLW recruitment in India. Apply for 10th pass, +2 pass jobs in Odisha, All Odisha government jobs,10th pass freshers jobs in Odisha, We also provide Amazon Jobs, Fast Jobs,  Amazon Career, Civil Service Jobs, Tamilanguide, Linkedin Jobs, SBI Career, Google Jobs, Employment, Google Careers, Data Analyst, Business Analyst, Microsoft Career, Apple Jobs, Fast Job SearchTesla Jobs, CVS Careers, SBI RecruitmentCRPF Recruitment, Sales Jobs. If you are interested in 10th pass jobs & +2 pass jobs please visit our official website www.atozgovtjobs.com   

Important Computer Questions For All Exams

1- Computer Monitor is also Known as ?

A- DVU

B- UVD

C- VDU 

D- CCTV

Ans-  VDU 

2- Which one of these stores more data than DVD ?

A- CD Rom

B- Floppy

C- Red Ray Disc

D- Blue Ray Disc

Ans-  Blue Ray Disc

3- Eight bits make up a ?

A- Byte

B- Megabyte

C- Kilobyte

D- None

Ans- Byte

4- Which one also known as read/write memory ?

A- ROM

B- RAM

C- DVD

D- Hard Disk

Ans-  RAM

5- The Printed output from a computer is called ? 

A- Copy

B- Soft Copy

C- Hard Copy

D- Paper

Ans- Hard Copy

Click Here for ARI, AMIN, Constable Previous Year Questions

6- Which was the Computer Conceived by Babbage ?

A- Donald Knuth

B- Arithmetic Machine

C- Analytical Engine

D- All Of the Above

Ans- Analytical Engine

7- MS- Word is an Example of ?

A- An Operating System

B- A Processing Device

C- Application Software

D- An Input Device

Ans- Application Software

8- Shell is the exclusive feature of  ?

A- Application Software

B- System Software

C- DOX

D- UNIX

Ans- UNIX

9- Modem is a ?

A- Word Processing Software

B- Application Software

C- Hardware

D- Liveware

Ans-   Hardware

10- Which of the Following  is generally Costlier ?

A- Mainframe

B- Personal Computer

C- Notebook Computer

D- Server

Ans- Mainframe


Also Click Here for GK Questions For ARI & Amin Exam

Click Here for 1000+ Computer Questions and Other Important Notes.

Leave a Comment